Extra geldstromen voor jouw dansschool.

Helpt jouw bij het managen van jouw dansschool.

Extra geldstromen voor jouw dansschool.

1 maart 2019 Tips 0

Drie ideeën die jij kunt uitvoeren voor extra verdiensten.

Niet genoeg inkomen met alleen je groepslessen?

Als dansschool kom je aan je hoofdinkomen door je groepslessen. Dat heb ik ook zo ervaren. Maar, je kunt nog wat extra dingen doen om extra geld binnen te krijgen. En dus een betere en gezondere cashflow te hebben voor jouw bedrijf.

anonymous person holding coins
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Idee nr. 1: Organiseren en houden van verjaardagsfeestjes.

Het eerste idee is vooral heel handig als je een dansschool hebt met veel kids als leerling. Je zult zien dat dit een groot succes word. Veel kinderen staan te trappelen om een ballet of prinsessen-feestje.

Hun moeders zullen het ook geweldig vinden, als jij het op jouw locatie kunt houden. Boek het voor 3 uur. Het eerste uur komen de kids binnen, eten cake en drinken limonade en openen kadootjes. Het tweede uur gaan ze dansen. Natuurlijk volgens het uitgekozen thema. Het derde uur is er weer limonade en kunnen de kids omkleden. Vervolgens kunnen ouders hun kind op komen halen. De moeder van de jarige zal dit heel fijn vinden, want zij heeft thuis geen rommel. Jij wel. Maar ach, dat is een kleinigheidje.

Om het correct en vriendelijk te prijzen, moet je even wat onderzoek doen. Kijk wat andere events voor kinderfeestjes zijn in de buurt van jouw dansschool. Gewoonlijk is dat een bioscoop, zwembad of een een workshop voor kids. Ontdek wat de prijzen zijn voor deze events en kies, aan de hand daarvan, jouw prijs.Vergeet niet dat jouw locatie kosten meebrengt. Als ook de kosten voor de docent of verjaardags-leider. Reken dat ook mee in je prijs.


Gegarandeerd een hit en ontzettend leuk voor jouw leerlingen.

T-shirts verkopen brengt extra geld op.
Compagnie Violetta in hun eigen t-shirts.

Idee nr. 2: Merchandise verkopen.

Ja, dit is een investering. En ja, je moet echt onderzoek doen om een goede supplier te vinden voor jouw merchandise. Maar, als jij een dansschool hebt met een loyale en veel volgers, dan kan dit idee echt goed zijn.

Eerst moet je erachter zien te komen wat je gaat verkopen. T-shirts, sweaters, tassen of mokken. Vraag aan jouw klanten wat zij graag zouden willen hebben, met het logo van de school. Ga niet gelijk dingen bestellen. Misschien kom je er dan achter dat men niet zit te wachten op deze spullen. Vraag eerst even rond.

Heb jij een groep die veel optreed? Dan kun je voor hen, bijvoorbeeld t-shirts of sweaters bestellen. Natuurlijk zorg je er dan voor dat ze deze dragen bij elke evenement waar zij dansen. En dan brengt ons bij idee nr. 3.

Boeken algemeen

Idee nr. 3: choreografie verkopen en optreden.

Ten eerste moet je even onderzoeken of er evenementen op de agenda in jouw staat staan. Een concert van een muzikaal ensemble, een dinner voor een goed doel, of een receptie op het gemeentehuis. Misschien een opening van een tentoonstelling. Perfect. Neem contact op met de organisatie en vraag hen. Vraag hen of ze interesse hebben in een dansoptreden, speciaal voor hun event.

Dit vraagt om wat creatief denken van jouw kant. Maar je kunt dit! Maak iets speciaals en uniek. Maak een afspraak en geef hen een tipje van de sluier, van jouw mooie plan om hun event nog specialer te maken.

Tuurlijk, dit zal tijd opnemen om dat je heen en weer onderhandeld. Ook moet je je verkooptechnieken optimaal gebruiken. Maar wanneer er een connectie is met de organisatie en je op een lijn zit, kun je samen iets moois maken.

Zorg ervoor dat je van te voren uitrekent hoeveel uur je nodig hebt voor een klus. Voor het maken van de choreografie, instuderen en repeteren met je dansers. Zet ook je tarief voor het optreden. Tot slot, doe je er goed aan om alles van te voren te communiceren. En te onderhandelen. Dit om onplezierigheden te voorkomen.

En doe dit nooit gratis en voor niets. Alleen maar publiciteit en naamsherkenning. Publiciteit en naamsherkenning betalen niet je rekeningen! Zet jezelf gelijk op de markt als een echt bedrijf en geen hobby.

Verkoop je choreografie en verdien
Compagnie Violetta bij een diner Dansant voor een goed doel.


Dat is het voor nu. In een volgende post, heb ik nog meer ideeen voor je. Doei!